perjantai 29. toukokuuta 2015

The Last of Us

The Last of Us on Naughty dogin kehittämä toimintaseikkailu- ja selviytymiskauhupeli, jonka julkaisi Sony Computer Entertainment. Se julkaistiin ensimmäisen kerran PlayStation 3:lle kesäkuussa 2013 ja paranneltuna versiona PlayStation 4:lle heinäkuussa 2014 nimellä The Last of Us Remastered. Peli sisältää myös lisäosan Left Behind, joka on julkaistu sekä Ps3- että Ps4-konsolille. Peli on kuvattu kolmannesta persoonasta ja netin välityksellä sitä voi pelata myös moninpelinä.
Ellie hyökkäämässä clickerin kimppuun.
Tarina sijoittuu maailmanlopun jälkeiseen Yhdysvaltoihin, johon levisi 20 vuotta aiemmin mutatoitunut sieniloinen muuttaen ihmiset kannibalistisiksi hirviöiksi. Pelaajan ohjaama Bostonin karanteenialueelta peräisin oleva Joel saa tehtäväkseen kuljettaa teini-ikäisen Ellien maan poikki kapinallisjoukko Tulikärpästen luo vastalääkkeen toivossa. Maailmanlaajuisesta väestöstä tartunnan on saanut jo 60% ja joka päivä heidän määränsä kasvaa tehden tehtävästä entistä vaarallisemman. Mutatoitunut loiseliö muuttaa purruksi tulleen vähitellen väkivaltaiseksi, sokeaksi ja entistä vaarallisemmaksi äänen perusteella saalistavaksi clickeriksi.
Kuuntelu tila (Listening mode).
Luonto on alkanut vallata takaisin  20 vuotta sitten hylättyjä kaupunkeja ja ränsistyneitä taloja. Joelin ja Ellien kulkiessa niiden poikki he saavat pian huomata, että tartunnan saaneet ovat pienin mahdollissista ongelmista eristäytyneessä kaupunkiviidakossa. Kaikki raunioista löydettävä niin luodit kuin työkalutkin tulevat tarpeeseen taisteluiden muuttuessa entistä raaemmiksi ja anteeksiantamattomimmiksi. Jokainen löydetty luoti merkitsee ja niitä saa ollakin usein etsimässä. Maasto on täynnä piilotettuja tarvikkeita ja parannuksia, joiden löytäminen tuottaa varmasti iloa seikkailijoille ja keräilijöille.Yksikin luoti voi ratkaista, jos sitä käytetään oikein ja siksi tämä peli on loistava strategikoille. Löydetyistä tarvikkeista voi rakentaa jopa erilaisia, kotitekoisia pommeja ja muita improvisoituja aseita. Kolmannnen persoonan lähestymistapa antaa näkökulman oikean strategian luomiseen ja oikean hyökkäyshetken löytämiseen. Joelin kyky visualisoida vihollisten olinpaikat kuuloaistin avulla auttaa sinua löytämään tien clickereitä täynnä olevan huoneen läpi, mutta jos menet liian lähelle tai pidät ääntä, ne repivät sinut hetkessä kappaleiksi. Clickerit ovat ehkä sokeita, mutta silti tappavia.


Laatujen vertailu.
Pelin salamyhkäinen tunnelma yhdistettynä uskomattomaan sondtrackiin luo unohtumattomia hetkiä pelin parissa. Sateen ääni muuttuu, kun siirryt ulkoa sisätiloihin tai suojaan ja hellyyttävä musiikki loppuu kuin seinään erityisen raaoissa kohtauksissa. Playstation 4:lle kehitetyn version laatu on aivan uskomaton verrattuna PlayStation 3:een ja jopa pelin kasvisto noudattaa oikean elämän lajistoa. Pelissä esiintyvä loinen on myös peräisin elävän elämän esimerkistä (Cordyceps). Ainoa moitittava asia ovat tekoälyn ohjaamat, ympäriinsä juoksentelevat kumppanit. Esimerkiksi perässäsi kulkeva hahmo voi seistä täysin näkyvillä vihollisen näköpiirissä tai juosta clickereitä täynnä olevan huoneen läpi vahingoittumatta. Jos yrittäisit itse samaa, kuolema olisi taattu. Tämä ongelma esiintyi pelin Ps3-versiossa ja on sääli, että se toistettiin myös remastered:ssä. Se on kuitenkin vain pieni miinus verrattuna hämmästyttävään tarinankerrontaan, grafiikoihin, ääniraitaan sekä realistiseen pelattavuuteen. Myös Left Behind -lisäosa kuuluu samalle levylle ja se aktivoituu, kun olet läpäissyt pääpelin. Lisäosa täyttää joitakin tarinaan jääneitä aukkoja ja laajentaa Ellien taustatarinaa.

Jos et ole vielä saanut kokea The Last of Us:n ainutlaatuisuutta, suosittelemme ilman muuta Remasterd-versiota. Se on yksi parhaimmista uuden sukupolven peleistä pelattavuudeltaan, tarinaltaan ja grafiikoiltaan. Ps3-versio testamenttinä Naughty Dog:n taidoista kehittäjänä Remastered on pakko ostos kaikille, jotka omistavat Ps4:n.
+ oikean elämän mukainen lajisto ja ympäristö
+ hyvä tarina
+ realistisuus
+ moninpelin mahdollisuus
+ uskomattomat grafiikat ja ääniraita
+ paljon kerättävää
+ Left Behind -lisäosa kaupan päälle
+/- 15 tunnin tarina
- Ympäriinsä juoksentelevat kumppanit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti